reszponzív webdesign1. Reszponzív kialakítású weboldalak.

Egy reszponzív kialakítású weblap előnye, hogy az online megjelenés összes platformján tökéletes felhasználói élményt nyújt a látogatóknak. Egyértelműen ebbe az irányba halad a weblap készítés, hiszen manapság (és a jövőben még inkább) elengedhetetlen, hogy egy weblap már ne csak az otthoni számítógépen, vagy laptopon legyen kényelmesen olvasható és kezelhető, hanem alkalmazkodjon minden egyéb platformhoz is, mint a táblagépek vagy okostelefonok. Véleményem szerint egy rendkívül okos, és forradalmi megoldás, amely bár már nem számít igazán újdonságnak, ám itthon még mindig elég kevés weblap használja ki az előnyeit.

 

 

szobafesto-budapesten.hu weblap referenciánk képe2. Rögzített fejléc.

Egyszerű és látványos módja annak, hogy a látogató mindig keze ügyében találja az oldal fő navigációs pontjait. Főleg nagyobb terjedelmű, sok görgetést igénylő oldalaknál lehet igazán hasznos. Ez a megoldás nem új, de egyre többször találkozni vele, trendi, és nem mellesleg remekül mutat. A legtöbb weboldallal jól párosítható, és még egyediséget is kölcsönöz nekik.

 

 

minimalista webdesign3. Minimalista, termékre, szolgáltatásra fókuszáló design.

Napjainkban a világhálón szinte mindenből hatalmas a választék, az emberek pedig gyorsan döntenek arról, hogy érdekli-e őket egy adott termék vagy szolgáltatás, ezért nem szeretnek sokat olvasni, kutakodni egy adott oldalon, inkább továbblépnek a következő oldalra ha nem találják meg gyorsan a keresett információt. Az új trendek leginkább a minimalista irányvonalat követik, amelynek weboldalak esetében a fő jellemzői , hogy minden folyamatos, egyszerű és a fő termékre vagy szolgáltatásra koncentrálja a figyelmet.

 

 

szociális média4. Szociális média integráció.

A marketing az egyik meghatározó része annak, hogy sikeres lesz-e egy weblap a termék vagy szolgáltatás értékesítések terén. Ennek egyik fontos alkotóeleme a szociális média weblapokba való integrációja, amely robbanásszerűen elterjedt. Nem is csoda, hiszen például a Facebook Like funkciójával és a megosztással könnyen és gyorsan elérheti az önt érdeklő csoportokat, közösségeket. Bárhol elhelyezheti cikkeiben, blogbejegyzéseiben a Like és megosztás gombokat, ezáltal olvasói könnyen és gyorsan megoszthatják a nekik tetsző tartalmakat a saját ismerőseikkel, közösségeikkel.

 

 

multimédia5. Főoldali mozgó sliderek, animált feliratok, videók.

A főoldali termékbemutató csúszkák, videók nagyon gyakoriak, és tetszetősen bemutathatják az új termékeket. A látogató általában ezeket látja meg elsőként az oldalon, ezért kiemelt fontosságúak. És jól is működnek, ha az ember tudja, hogy mit és hogyan emeljen ki velük. Nagy, de ízléses ikonokkal és képekkel könnyen ráirányíthatja a figyelmet arra amit ki szeretne emelni.

 

Tovább a cikk második részére >>

Pin It on Pinterest

Call Now Button